Rohlik.cz

Sushi s květákovou rýží a okurkou

Sushi s květákovou rýží a okurkou
  • Lucie
  • 20 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Sushi jinak a netradičně. Přijdete mu na chuť?

Postup:

1Květák omyjte, zbavte listů, košťálu a nakrájejte na růžičky. Poté můžete použít struhadlo a nastrouhat či si pomoci tyčovým či jiným mixérem a párkrát promixovat. Ale stačí jen chvilka, aby vám nevznikla květáková kaše. Na pánvi rozehřejte kokosový olej, vsypte květák a 5 až 10 minut restujte. Odstavte z plotny, zakapejte octem, cukrem, dochuťte solí, promíchejte a odložte stranou.

2Okurku omyjte, rozdělte na čtvrtiny, zbavte vodnaté části se semínky a nakrájejte na tenké špalíky. Pak už jen roztírejte květákovou rýži na nori řasu, poklaďte okurkou a opatrně zamotejte. Pomocí vody přilepte okraj smotané řasy, aby držela a nerozmotala se. Krájejte ostrým nožem, který vždy namáčejte do studené vody a po rozkrojení očistěte v utěrce a opět namočte. Podáváme klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem.

3Recept si pro nás připravila Lucka z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.