Rohlik.cz

Sushi s černou rýží a mrkví

Sushi s černou rýží a mrkví
  • Lucie
  • 50 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Že by vás nenapadlo použít do sushi černou rýži? To stojí za pokus.

Postup:

1Rýži důkladně propláchněte, zalijte dvojnásobným množstvím vody a vařte zhruba 35 minut. Nechte vychladnout. Mezitím si prošlehejte rýžový ocet se sirupem, solí a opatrně nálevem dochuťte rýži. Ochucenou rýži nechte téměř vychladnout. Mrkev ostrouhejte a nakrájejte na tenké špalíky.

2Bambusovou podložku obalte potravinovou fólií, abyste si ušetřili čas s následným čištěním. Nori řasu poklaďte rýží, do středu umístěte náplň a opatrně zamotejte. Pomocí vody smotanou řasu přilepte, aby držela a nerozmotala se. Nechte chvíli odležet, aby nasála vlhkost a snadněji se krájela.

3Krájejte ostrým nožem, který vždy máčejte do studené vody a po rozkrojení očistěte v utěrce a opět namočte. Je potřeba mít pevnou ruku a nebát se toho, jinak se celé dílo může zkazit. Podávejte klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem.

4recept pro nás připravila Lucka z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.