Rohlik.cz

Mrkvové sushi

Mrkvové sushi
  • Lucie
  • 10 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Tohle je takové zeleninové sushi bez rýže. A navíc při něm zužitkujete mrkev po odšťavňování.

Postup:

1Základem je mít zbytky z odšťavňování. Proto začneme odšťavněním mrkví. Šťávu vypijte, zbytky uschovejte na sushi.

2Následně si nori řasu poklaďte mrkví, doplňte na tenké plátky nakrájeným avokádem, okurkou zbavenou zrníček a opatrně pomocí bambusové podložky srolujte do rolky.

3Pomocí vody přilepte smotanou řasu, aby držela a nerozmotala se. Sushi krájejte ostrým nožem, který jsem si vždy namočte do studené vody a po rozkrojení očistěte v utěrce a opět namočte. Podávejte klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. Mrkev si se sojovkou moc dobře rozumí.

4Netradiční recept na sushi nám nasdílela Lucie z blogu Delicious blog.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.