Rohlik.cz

Nigiri sushi s lososem

Nigiri sushi s lososem

1 ×

Nigiri jsou dobré na přípravu pro úplné začátečníky. Obejdete se i bez bambusové podložky.

Postup:

1Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3×, dokud nebude voda čirá. Potom zalijte rýži vodou a nechte 30 minut nabobtnat.

2Rýži slijte a vložte do hrnce, zalijte cca 170 ml vody, přiklopte a přiveďte k varu. Vařte zprudka 1–2 minuty. Poté ztlumte na minimum a vařte ještě asi 10 minut. Uvařenou rýži odklopte, překryjte utěrkou a nechte 10 minut vychladnout. Ocet smíchejte se solí a cukrem a prohřejte, neustále míchejte, dokud se nerozpustí.

3Rýži přesypte do mísy a zalijte octovou směsí, promíchejte a nechte zcela zchladnout. Nori řasu nastříhejte na slabé proužky. Lososa nakrájejte na slabé plátky

4Navlhčete si ruce vodou, z rýže tvarujte oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm. Jeden by měl vážit asi 25 g. Ze shora lehce potřete váleček wasabi pastou. Položte navrch plátek lososa, obtočte proužkem nori řasy a konec navlhčete, aby přilnul k řase z řase z druhé strany. Podávejte se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

5Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.