Rohlik.cz

Gunkan sushi s kaviárem

Gunkan sushi s kaviárem

0 ×

Jedno z druhů sushi, které zvládnete připravit i doma.

Postup:

1Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3×, dokud nebude voda čirá. Potom zalijte rýži vodou a nechte 30 minut nabobtnat.

2Rýži slijte a vložte do hrnce, zalijte cca 170 ml vody, přiklopte a přiveďte k varu. Vařte zprudka 1–2 minuty. Poté ztlumte na minimum a vařte ještě asi 10 minut. Uvařenou rýži odklopte, překryjte utěrkou a nechte 10 minut vychladnout.

3Ocet smíchejte se solí a cukrem a prohřejte, neustále míchejte, dokud se nerozpustí. Rýži přesypte do mísy a zalijte octovou směsí, promíchejte a nechte zcela zchladnout. Nori řasu nastříhejte na pruhy silné 3 cm. Okurku nakrájejte na slabé plátky a okraje odkrájejte od středu, abyste vytvořili ozdobné plátky.

4Navlhčete si ruce vodou, z rýže tvarujte oblé válečky, dlouhé asi 5,5 cm. Jeden by měl vážit asi 25 g. Ze shora lehce potřete váleček wasabi pastou. Proužek řasy na jedné straně navlhčete, aby přilnul při obtočení k řase z druhé strany. Váleček obtáčejte řasou položený na podložce. Do vzniklého prostoru navrstvěte kaviár, ozdobte okurkou.

5Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.