Rohlik.cz

Francouzské palmiers

Francouzské palmiers
  • Linda
  • 30 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Tradiční pečivo z listového těsta se zkaramelizovaným cukrem.

Postup:

1Polovinu cukru rozprostřete na vál, překryjete těstem a posypejte zbylým cukrem. Pomocí válečku pak cukr jemně zatlačte do těsta.

2Těsto si otočte tak, aby jeho delší strana ležela směrem k nám vertikálně. Pravou i levou polovinu pak sviňte směrem doprostřed a přeložte v jeden dlouhý váleček.

3Těsto rozkrájejte na 1 cm silné kousky, které řezem dolů vyskládejte na pečicím papírem vyložený plech.

4Margarín rozpusťte v mléce spolu se sirupem. Vzniklým lektvarem pomašlujte připravené pamlsky a nakonec pečete v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova.

5recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?":http://www.acotedajis.cz/

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.