Rohlik.cz

Krémová zmrzlina

Krémová zmrzlina
  • Linda
  • 195 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Jednoduchá na přípravu, vystačíte si s mraženým ovocem.

Postup:

1V rostlinném mléce rozmíchejte to kokosové. Jednu polovinu směsi pak začněte zahřívat v rendlíku, tu druhou smíchejte se škrobem (lze nahradit vanilkovým pudingovým práškem), sirupem, solí a vanilkovými semínky.

2Jakmile se na povrchu mléka v rendlíku začnou objevovat bublinky, dolijte ho zbylou směskou a pečlivě šlehejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Následně odstavte a nechte zchladnout. V téhle fázi je možné použít zmrzlinovač, který veškerou práci udělá za vás a poskytne nám skvělou vláčnou zrmzku.

3Ovšem pokud zmrzlinovací přístroj nevlastníte, není třeba panikařit. Směs stačí přelít do uzavíratelné nádoby a dát alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Před výsledným servírováním je však lepší ji ještě jednou prošlehat elektrickým šlehačem, abyste se zbavili případných ledových krystalků a zmrzlina byla krásně sametová. A úplně nejlepší je, když ji nakonec rozmixujete spolu s oblíbeným mraženým ovocem.

4Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.