Rohlik.cz

Dětské sushi

Dětské sushi
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Sushi pro děti? Chytrý způsob jak do nich dostat ví e zeleniny. A příprava je navíc bude bavit.

Postup:

1V hrnci si uvařte propláchnutou rýži s vodou v poměru 1:2. Vařte ji na mírném plameni pod pokličkou asi 15 minut do změknutí, když je potřeba, malinko přilijte vodu. Používejte kulatozrnnou rýži, protože skvěle lepí a drží při sobě, na sushi ideální. Zároveň dejte vařit vejce.

2Když je rýže uvařená do měkka, nechte ji vychladnout a připravte si „náplň“: nakrájejte na drobné nudličky (tlusté cca 3 mm) očištěnou mrkev, oloupaný okurek a eidam. Avokádo a vejce natvrdo nakrájejte na tenké a úzké plátky. Když je rýže vychladlá, nalijte do ní sushi ocet a jemně promícháme.

3Nachystejte si rolovací podložku (ale dá se obejít i bez ní) a sklenici se studenou vodou a ostrým nožem. Na podložku položte Nori řasu lesklou stranou dolů a pomalu na ní dávejte po celé ploše tenkou vrstvu rýže. U jednoho okraje nechte cca 0,5 cm volného prostoru. (Tím pak rolku slepte.) Doprostřed pak následně poklaďte proužky mrkve, okurky, avokáda, vejce a eidamu. Nakonec zabalte a můžete spoje řasy namočit vodou a uhladit, aby se rolka hezky zacelila a nerozmotala se. Následně nožem namočeným ve vodě krájejte na tenká kolečka.

4Poskládejte je na talíř a můžete je ještě jemně zakápnout sójovou omáčkou, ale ne příliš, aby nebyla moc slaná. Můžeme ještě talíř dozdobit kousky zbylé zeleniny, aby byl pro děti atraktivnější.

5Recept pro nás připravila maminka Alice z blogu Mámou stylově.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.