Rohlik.cz

Philadelphia sushi

Philadelphia sushi
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Oblíbená kombinace lososa, krémového sýra a avokáda.

Postup:

1Rýži propláchněte studenou vodou, dokud z ní nebude téct čirá voda. Vsypte ji do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala 1 cm nad, dejte vařit. Jakmile začte voda vřít, snižte plamen na minimum, přiklopte a nechte dojít, dokud nebude rýže měkká. Potom odstavte.

2Než se rýže dovaří, připravte si nálev. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl. Rýží opatrně nadzvedávejte vařečkou, aby se ochladila. Pomoct si můžete tradičně japonským vějířem. Až rýže vystydne, přilijte k ní nálev. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.

3Rolovací podložku obalte potravinářskou fólií, bude se vám s ní pak lépe pracovat. Rozprostřete na podložku tenké plátky lososa těsně vedle sebe a to na velikost poloviny plátku řasy. Na lososa navrstvěte tenkou vrstvu rýže ve velikosti, bude přesahovat na obou okrajích lososa. Pokud se vám rýže bude lepit na prsty, namočte si ruce ve vodě s několika kapkami rýžového octa.

4Na rýži položte sestřihnutou řasu, měla by být o kousek menší, než je plocha rýže. Můžete ji zlehka pomazat prstem namočeným ve wasabi. K jednomu okraji rozprostřete plátky avokáda a sýr. Rolku zarolujte pevně, aby se okraje rýže spojily v jeden. Nakonec nakrájejte na 8 kousků a podávejte společně se sojovkou, nakládaným zázvorem a wasabi.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.