Rohlik.cz

California sushi

California sushi
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Obrácené maki rolky, kdy rýže je zvenčí a náplň naopak uvnitř.

Postup:

1Rýži propláchněte studenou vodou, dokud z ní nebude téct čirá voda. Vsypte ji do hrnce, zalijte studenou vodou, aby přesahovala 1 cm nad, dejte vařit. Jakmile začte voda vřít, snižte plamen na minimum, přiklopte a nechte dojít, dokud nebude rýže měkká. Potom odstavte.

2Než se rýže dovaří, připravte si nálev. Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl. Rýží opatrně nadzvedávejte vařečkou, aby se ochladila. Pomoct si můžete tradičně japonským vějířem. Až rýže vystydne, přilijte k ní nálev. Výsledná chuť rýže by měla být lehce sladko-slano-kyselá.

3Rolovací podložku si obalte potravinářskou fólií, bude se vám s ní pak lépe pracovat. Rozprostřete na podložku tenkou vrstvu rýže ve velikosti 2/3 plátku řasy. Pokud se vám bude lepit na prsty, namočte si ruce ve vodě s několika kapkami rýžového octa.

4Na rýži položte sestřihnutou řasu, měla by být menší, než je plocha rýže. Můžete ji zlehka pomazat prstem namočeným ve wasabi. K jednomu okraji rozprostřete krabí tyčinky, proužky okurky a plátky avokáda. Rolku zarolujte pevně, aby se okraje rýže spojily v jeden. Nakonec povrch posypejte sezamovými semínky a nakrájejte na 8 kousků.

5Podávejte s nakládaným zázvorem, sojovkou a wasabi křenem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.