Rohlik.cz

Zeleninové maki sushi

Zeleninové maki sushi
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Základní sushi, které doma snadno zvládnete.

Postup:

1Rýži několikrát propláchněte. Jakmile je voda průzračná, můžete se vrhnout na vaření. Pokud nevlastníte rýžovar, postačí vám i obyčejný hrnec s pokličkou (použijete však o něco méně vody). Rýži zalijete studenou vodou, nechte 5 minut odstát a přiveďte k varu. Poté ihned stáhněte plamen na minimum a nechte dusit.

2Mezitím si připravte dochucovací lektvar, tedy smíchejte ocet s cukrem a solí. Okurku, mrkev a avokádo nakrájejte na nudličky.

3Jakmile se většina vody vypaří, hrnec stáhněte z plotny a dejte stranou. Po 10ti minutách sundejte pokličku, rýži prolijte cukrovým octem a opatrně promíchejte speciální špachtlí nebo vařečkou. Takto připravenou rýži rozprostřete na prkénko nebo plech a nechte vychladnout.

4Na rolovací podložku položte řasu Nori lesklou stranou dolů a namočenými prsty na ni navrstvěte rýži (na horním okraji si nechte asi 2 cm volné). Doprostřed položíte zeleninu a pomocí podložky zarolujte. Horní okraj nakonec trochu navlhčete, aby se rolka nerozpadla.

5Rolku nechte chvilku odležet a poté nakrájejte. Podávejte spolu s nakládaným zázvorem, sojovkou nebo wasabi.

6Panda sushi vytvoříte jednoduše tak, že z rýže vytvarujte malý váleček a z řasy Nori vystříháte všechny potřebné končetiny. Nic víc v tom není.

7O recept se s nám i podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.