Rohlik.cz

Onigirazu

Onigirazu
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

1 ×

Tak trochu jiné sushi, než znáte. Sushi sandwich se smaženým tofu-vejcem.

Postup:

1Rýži několikrát propláchněte studenou vodou. Jakmile je voda průzračná, můžeme se vrhnout na vaření. Pokud nevlastníte rýžovar, postačí vám i obyčejný hrnec s pokličkou (použijte však o něco méně vody). Rýži zalijte studenou vodou, nechte 5 minut odstát a přiveďte k varu. Poté ihned stáhněte plamen na minimum a nechte dusit. Mezitím si připravte dochucovací lektvar, tedy smíchejte ocet s cukrem a solí.

2Jakmile se většina vody vypaří, hrnec stáhněte z plotny a dejte stranou. Po 10ti minutách sundejte pokličku, rýži prolijte cukrovým octem a opatrně promíchejte speciální špachtlí nebo vařečkou. Takto připravenou rýži rozprostřete na prkénko nebo plech a nechte vychladnout.

3Tofu osušte papírovou utěrkou a rozkrájejte na přibližně půl centimetru silné plátky. Kurkumu se solí rozmíchejte v oleji, ve kterém následně namočte připravené tofu. Smažte na rozpálené teflonové pánvi dozlatova. Nechte vychladnout.

4Avokádo nakrájejte na proužky a mrkev s okurkou nanudličkujte. Řasu Nori položte lesklou stranou dolů na kus potravinářské folie. Doprostřed dejte vrstvu rýže a pokračujte ostatními ingrediencemi, tedy polníčkem, avokádem, mrkví, tofu, nakládaným zázvorem a okurkou. Navrch rozprostřete další vrstvu rýže a sandwich zabalte jako psaníčko (tzn. rohy pěkně doprostřed). Nakonec zajistěte pomocí potravinářské folie a nechte chvilku odležet, aby mohla řasa změknout. Před servírováním folii odstraňte a hotový sandwich rozřízněte na poloviny či čtvrtiny.

5Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.