Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

- Linda
- 20 minut
- 2 porce
- Jednoduchý
Rychlá a chutná večeře, když nemáte čas vyvařovat.
Postup:
1Polentu nasypejte do vroucí vody a míchejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout. Jakmile je hotová, dochuťte jí solí a pepřem a rozprostřete pomocí vařečky na talíř. Je dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak byste si při tvarování noků nestíhali foukat prsty.
2Z vychladlé polenty postupně vytvarujte malé kuličky, které z jedné strany ocejchujte vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.
3Rajčata přelijte do rendlíku, smíchejte s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a zahřejte na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se nechá omáčka odležet.
4Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?