Rohlik.cz

Grilovaná hovězí žebra s česnekovou marinádou

Grilovaná hovězí žebra s česnekovou marinádou
  • 210 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Grilování je zábava. O to větší, když experimentujete a zkoušíte nové recepty. Ugrilovat žebírka tak, aby byla opravdu šťavnatá, není snadné.

Postup:

1Očištěná žebra vložte do hrnce. Přidejte rozpůlenou cibuli, nové koření a bobkové listy. Osolte a vařte do měkka, asi 30 minut.

2Na marinádu smíchejte olivový olej s propasírovaným česnekem, medem a šťávou z limetky. Dochuťte solí a pepřem.

3Marinádou potřete uvařená žebra a nechte je alespoň 2 hodiny odležet. Žebra grilujte dozlatova, asi 20 minut. Během grilování průběžně žebra potírejte.

4Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte je do grilovacího tácku. Brambory posypte tymiánem, solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem. Za občasného promíchání je grilujte do měkka.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.