Rohlik.cz

Čokoládová zmrzlina

Čokoládová zmrzlina

0 ×

Je vážně dobrá a budete se držet, abyste jí nesnědli ještě před zamrazením.

Postup:

1Ve středně velkém hrnci smíchejte 1 hrnek (240 ml) smetany a kakaový prášek. Zahřejte na plotně na středním stupni a míchejte, aby se kakao dobře rozpustilo. Směs přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte povařit 30 sekund, neustále šlehejte metlou.

2Sundejte z plotny a vmíchejte obě čokolády a vyšlehejte dohladka. Vmíchejte druhý hrnek (240 ml) smetany a prošlehejte. Směs nalijte do středně velké mísy a navrch dejte husté síto.

3Ve stejném hrnci smíchejte mléko, cukr a sůl a směs zahřejte na středním stupni. V jiné míse rozšlehejte žloutky a pomalu a postupně k nim nalijte teplou směs mléka a cukru. Po každém přidání mléka vždy pořádně šlehejte, abyste žloutky neuvařili. Mohly by se totiž scvrknout.

4Směs žloutků s mlékem nalijte do stejného kastrolu a zahřejte na středním stupni. Za stálého mícháme směs ohřejte na teplotu 75 – 80°C. Jakmile směs dosáhne této teploty, okamžitě hrnec sundejte z plotny a nalijte ji přes síto do čokoládové směsi. Řádně promíchejte.

5Přidejte vanilkový extrakt a nechte vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplotě, potom nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Až bude směs vychlazená, můžete ji připravit ve zmrzlinovači podle návodu. Pokud jej nevlastníte, dejte směs mrazit ihned a každé dvě hodiny ji promíchejte, dokud z ní nebude hladká zmrzlina. Množství vyjde na 1 litr.

6O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.