Rohlik.cz

Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina

0 ×

S pravou vanilkou a smetanou, žádné náhražky.

Postup:

1V malém hrnku smíchejte kukuřičný škrob a 1/4 hrnku (60 ml) mléka dohladka. Ve středně velkém hrnci smíchejte zbývající 1 3/4 hrnku (420 ml) mléka, smetanu, cukr, kukuřičný sirup a vanilkový lusk. Nejdříve ho podélně rozřízněte a nožem z něho vyndejte semínka.

2Do směsi vložíme jak semínka, tak celý lusk. Přiveďte směs k bodu varu, míchejte, aby se rozpustil cukr. Jakmile dosáhnete varu, vmíchejte směs kukuřičného škrobu a pořádně metlou promíchejte. Snižte teplotu na mírný stupeň a za stálého míchání vařte cca 2 minuty, dokud nezhoustne. Odstraňte z plotny a vmíchejte kysanou smetanu.

3Přikryjte pokličkou a nechte odstát 2 hodiny. Potom vyndejte vanilkový lusk a nechte vychladit nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Až bude směs vychlazená, můžeme ji připravit ve zmrzlinovači podle návodu. Pokud nevlastníte zmrzlinovač, každé dvě hodiny zmrzlinu vyndejte z mrazničky a promíchejte ji, aby se nevytvářely velké krystaly. tak zůstane krásně jemná a hladká.

4Recept nám poskytla Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.