Rohlik.cz

Portobello burger

Portobello burger
  • 25 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Portobello mají masitou chuť a jsou skvělé ať už je zapečete jen tak se sýrem nebo si z něj uděláte vege burger.

Postup:

1Nejprve si připravte všechny přísady, ať pak můžete burger podávat za tepla. Smíchejte majonézu s masalou a pepřem. Nakrájejte feta sýr na tenké plátky a červenou cibuli na kolečka.

2Rukolu propláchněte a osušte. Žampiony zbavte nožiček a očistěte je. Pokapejte olivovým olejem, rozmažte ho prsty dovnitř klobouku. V pánvi rozpalte olivový olej a pečte na něm cibuli, po chvilce přidejte i Portobello. Cibulku smažte, až změkne a zesklovatí.

3Žampión smažte cca 4 minuty z každé strany. Osolte a opepřete ho. Hotový je, až když jím lehce projede vidlička. Vyjměte z pánve houby i cibuli a krátce opečte vnitřní strany rozkrojené housky. Spodní stranu housky potřete hořčicí a ochucenou majonézou.

4Na ni rozprostřete pečenou cibulku a plátky fety. Na fetu přijde jako další Portobello a navrch lístky čerstvé rukoly. Jako bonus jsem ještě horní stranu housky potřela domácím bazalkovým pestem. Podávejte s pokrájenou zeleninou nebo čerstvým salátem. Je to vážně dobrota a trumfne i ten nejlepší hovězí burger.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.