Rohlik.cz

Sushi burger

Sushi burger
  • Linda
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

3 ×

Vytáhněte na světlo svůj vlastní veganský burger, přece se neošidíte o grilovačku.

Postup:

1Rýži několikrát propláchněte studenou vodou. Jakmile je voda průzračná, můžete se vrhnout na vaření. Pokud nevlastníte rýžovar, postačí i obyčejný hrnec s pokličkou (použijte však o něco méně vody). Rýži zalijte studenou vodou, nechte 5 minut odstát a přiveďte k varu. Poté ihned stáhněte plamen na minimum a nechte dusit. Mezitím si připravte dochucovací lektvar, tedy smíchejte ocet s cukrem a solí.

2Jakmile se většina vody vypaří, hrnec stáhněte z plotny a dáme stranou. Po 10 minutách sundejte pokličku, rýži prolijte cukrovým octem a opatrně promíchejte speciální špachtlí nebo vařečkou. Takto připravenou rýži rozprostřete na prkénko nebo plech a nechte vychladnout.

3Čtyři mističky o průměru cca 8 centimetrů vyložte potravinářskou folií, pečlivě do nich natlačte hotovou rýži a šoupněte na 2 hodiny (ideálně však přes noc) do lednice. Tofu nakrájejte na co nejtenčí plátky a zprudka osmahněte na oleji. Ke konci přilijte lžíci sójové omáčky, promíchejte a nechte vychladnout.

4Okurku nastrouhejte na jemném struhadle, osolte a nechte být. Po 5ti minutách z ní vymačkejte přebytečnou vodu a opepřete. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka.

5Rýžové bulky opatrně vyklopte z mističek a dvě z nich poklaďte ředkvičkami, okurkou, plátky tofu a nakládaným zázvorem. Přiklopte zbývajícími bulkami, dozdobte wasabi, sezamem a nastříhanou řasou Nori.

6O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.