Rohlik.cz

Guiness cake se slaným karamelem

Guiness cake se slaným karamelem
  • Linda
  • 40 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Hříšná kombinace. Nezkusíte, nepochopíte.

Postup:

1Nejprve je potřeba připravit karamel. Kokosové mléko přelijte do rendlíčku, zahřejte a smíchejte s cukrem a solí. Směs by se neměla vařit, ale jen velice jemně probublávat. Po půl hodince přisypejte vanilku s želatinou, pečlivě promíchejte a vařte ještě tak 5 minut. Poté odstavte a nechte vychladnout.

2Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu na dort vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Dané množství těsta vystačí na formu o průměru 21 centimetrů a dort je vysoký asi 3 až 4 centimetry. Pokud chcete větší rozměr, připravte jej z dvojité dávky.

3Ve větším hrnci nechte rozpustit margarín a přilijte pivo. Po chvilce do směsi zašlehejte cukr s kakaem a zakysaný nápoj s vanilkovým práškem. Mouka se sodou přijde na řadu až nakonec. Pečlivě promíchejte, abyste se zbavili všech hrudek.

4Hotové těsto nalijte do formy a pečte přibližně 20 minut. Před koncem zkontrolujte špejlí, zda se na ní nic nelepí.

5Upečený dort nechte chvilku odpočinout ve formě a poté přendejte na mřížku. Jakmile vychladne, pomažte ho karamelem, posypejte mořskou solí a můžete se do něj zakousnout.

6O tento super recept na pivní koláč se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.