Rohlik.cz

Bao s tempehem

Bao s tempehem
  • Linda
  • 180 minut
  • 8 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Ochutnejte vietnamské bochánky ve vegetariánské verzi.

Postup:

1Bochánky připravte tak, že vodu smíchejte s droždím a cukrem a nechte chvilku být. Poté postupně zapracujte do směsi mouky a soli. Cílem je hladké nelepivé těsto, takže hnětení trochu trvá. Jakmile je hotovo, můžete nechat kynout v zakryté míse někde v teple (tak hodinku až dvě, dokud těsto nezdvojnásobí svojí velikost).

2Po nakynutí z těsta vytvořte hada a rozdělte na 8 stejných částí, ze kterých vyválejte kuličky. Ty zakryjte fólií a nechte tak půl hodinky odpočinout. Poté je nejdřív rukama roztáhněte do oválného tvaru a rozváleje tak, aby vznikly oválné placičky (+/- 1cm silné). Ty položte na čtvercový kus pečicího papíru a přeložte jako knížku, přičemž dovnitř buď dejte ještě jeden čtvereček papíru, nebo vnitřek lehce potřete olejem.

3Bochánky musí ještě půl hodiny kynout, takže je můžete umístit buď do hlubší nádoby a zakrýt potravinářskou folií, nebo dát na plech a schovat do trouby, aby neokoraly.

4Ve finále vpoužijte hrnec a pařák. Vody v hrnci by mělo být jen pár centimetrů a hlavně by se neměla nijak vehementně vařit, stačí malé probublávání. Bochánky nechte v pařáku asi 5 minut, ale vyplatí se je kontrolovat.

5Tempeh promíchejte s olejem a tamari a opečte na pánvi. Arašídy rozdrťte v hmoždíři, jarní cibulku nakrájejte na nudličky a okurku na tenká kolečka. Bochánky pak už jen stačí naplnit a pokapat srirachou nebo oblíbenou omáčkou.

6Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.