Rohlik.cz

Hamburger se zkaramelizovanou cibulí

Hamburger se zkaramelizovanou cibulí

1 ×

Zahřeš si, zahřeš si, někdy se musí zahřešit! Tak proč ne se skvělým domácí burgerem.

Postup:

1Cibulka: Na másle nechte zesklovatět cibulku nakrájenou na plátky, 15 minut restujte, poté přilijte červené víno s balsamico octem, osolte, opepřete, dle chuti oslaďte a pomalu redukujte obsah tekutiny na polovinu.

2Hamburgery: V masovém strojku pomelte maso, osolte, opepřete, vytvořte kuličky o hmotnosti cca 200 g a do každé z nich vložte máslo smíchané s posekanými bylinkami. Důkladně uzavřete a nechte odpočinout v lednici. Půl hodiny před přípravou je vyndejte a nechte při pokojové teplotě.

3Hamburgery grilujte na rozpáleném grilu 3–5 minut z každé strany a na poslední minutku poklaďte sýrem. A teď přichází na řadu to nejlepší – stavba věže v Pise! Houska, majonéza, ledový salát, hamburger s rozpuštěným sýrem, rajčata, cibulka zase houska.. a nakonec hodně otevřená pusa! Dobrou chuť.

4Recept naleznete na blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.