Rohlik.cz

Vepřová panenka se smrži

Vepřová panenka se smrži
  • 60 minut
  • 3 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Panenka je šťavnatá a křehká. Skvěle chutná s houbovou omáčkou a smrži.

Postup:

1Smrže nechte půl hodiny v horké vodě, aby nabobtnaly a změkly. Panenku osolte, opepřete a osmahněte ze všech stran dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Poté ji přendejte do zapékací misky a pečte v troubě dalších 10 minut při 170°C.

2Mezitím si ve výpeku osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku, prolisovaný stroužek česneku, zalijte kuřecím vývarem, osolte, opepřete a přidejte okapané houby. Podlijte smetanou a chvíli povařte. Nakonec do pánve přidejte na plátky pokrájenou panenku a podávejte.

3Tip: Servírujte s rýží nebo těstovinami. Cibulku můžete podlít i bílým vínem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.