Rohlik.cz

Grilované brambory se slaninou

Grilované brambory se slaninou
  • 35 minut
  • 5 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Jsou šťavnaté a provoněné slaninou. Přidejte čerstvé bylinky a pusťte se do nich.

Postup:

1Brambory důkladně umyjte a osušte. Na grilování je lepší použít nové brambory.

2Brambory nakrájejte na několik plátků do ¾ hloubky, ale nepřekrojte je. Zakápněte je olivovým olejem, do několika řezů vložte plátky slaniny. Opeřete, ale již nesolte, slanina brambory osolí a zabalte je do alobalu.

3Grilujte na grilu cca 35 minut. Před sundáním z grilu zkuste jednu bramboru rozbalit a pomocí vidličky zkontrolovat, zda je měkká. Hotové je posypejte petrželkou, jarní cibulkou nebo pažitkou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.