Rohlik.cz

Čokoládové sušenky z červené čočky

Čokoládové sušenky z červené čočky
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Možná jste ještě neslyšeli o mouce z červené čočky, ale stojí za to ji vyzkoušet, obzvlášť s čokoládou.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 175°C, plech vyložte pečícím papírem nebo silikonovou podložkou. Do mixéru vložte máslo a cukr a mixujte, dokud nevznikne pěna, asi 5 minut. Přidejte vejce a opět chvíli mixujte, dokud se ingredience nespojí.

2Vmíchejte vanilku. Přidejte polovinu rozpuštěné, ale vychladlé čokolády a opět mixujte. Mouku,kypřící prášek, sodu a sůl prosejte a pomalu přimíchejte do směsi. Až bude směs kompaktní, přimíchejte zbytek čokolády nasekané na kousky.

3Naberte si těsto a vytvořte z něj kuličku, kterou mírně stlačte. Takto připravené sušenky pečte 8 až 10 minut. Před sundáním sušenek z plechu je nechte vychladnout.

4recept nám poskytlo probio.cz.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.