Rohlik.cz

Králík dušený na víně s jablky

Králík dušený na víně s jablky

1 ×

Vůně koření a jablek se pod pokličkou skvěle prolnou s lahodným masem.

Postup:

1Králíka osolte a opepřete. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2V kastrolu rozehřejte olej a králíka z obou stran nechte zatáhnout. Poté králíka vyjměte a cibuli orestujte dozlatova. Přisypte mouku, zarestujeme a podlijte vínem. Víno nechte lehce pár minut probublat, zalijte vodou a přidejte koření s povidly.

3Jablko nakrájejte na kostky a vložte do kastrolu spolu s králíkem. Lehce osolte a duste asi 90 minut do změknutí. Pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou vody. Podávejte se šťouchanými bramborami.

4Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.