Rohlik.cz

Sypaný jablečný koláč z rýžové mouky

Sypaný jablečný koláč z rýžové mouky
  • 55 minut
  • 8 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Zapomeňte na složitou přípravu těsta, tohle zvládne každý.

Postup:

1Oloupaná jablka nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte k nim skořici. Suché ingredience promíchejte.

2Formu na pečení vymažte máslem a střídavě plňte: 1/3 suchých surovin, na ně vyložte polovinu jablek, znovu vsypejte 1/3 suchých surovin a druhou část jablek.

3Poslední vrstvu tvoří poslední díl suchých surovin. Povrch koláče poklaďte plátky másla a pečte cca 50–60 minut při teplotě 190°C. Povrch koláče by měl krásně zezlátnout.

4Tip: Nejlépe chutná koláč teplý podávaný s kopečkem zmrzliny a šlehačkou. Recept nám poskytlo probio.cz.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.