Rohlik.cz

Döner Kebab bez masa

Döner Kebab bez masa
  • Linda
  • 120 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Zkuste bezmasou verzi oblíbeného tureckého kebabu.

Postup:

1Nejprve si připravte chléb. V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, až vznikne hladké těsto, které nechte kynout hodinu až dvě (dokud nezdvojnásobí svou velikost). Vypracujte z něj bochánek, ze kterého pak rukou vytvořte asi 2 cm silnou placku. Přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a posypejte solí a sezamovými semínky. Pečete v dobře předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut. Nechte vychladnout na mřížce.

2Tofu nakrájejte na velmi tenké plátky, smíchejte se lžící rostlinného oleje a nechte tak hodinku uležet. Potom stačí osmahnout na vysokou teplotu – jakmile tofu nasákne olej, naprosto dokonale se opeče.

3Veškeré omáčkové ingredience smíchejte a nechte odležet v lednici. Ve finále je pak potřeba nakrájet chleba na čtvrtiny a díly rozkrojit. Jakmile se dopeče tofu, můžete je hodit na chvilku na pánvičku, aby se prohřály a chytily trošku vůni a mastnotu pro správně upatlané ruce. Vnitřek chleba potom potřete omáčkou a naplňte římským salátem, nakrájenou zeleninou a tofu, pěkně na střídačku.

4O recept se s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.