Rohlik.cz

Pohankové-tofu karbanátky s mátovým jogurtem

Pohankové-tofu karbanátky s mátovým jogurtem

0 ×

Karbanátky bez masa? Uvidíte, že vám budou chutnat.

Postup:

1Pohanku uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s tofu, kořením a špetkou soli. Rozmixujte tak, aby vám vznikla pružná hmota.

2Troubu předehřejte na 200⁰C. Na plech položte pečící papír. Navlhčete si ruce a z hmoty vytvarujte dva karbanátky. Každý z nich z obou stran potřete olivovým olejem, položte na papír a pečte z obou stran po 10 minutách.

3Mátu, česnek a špetku soli vložte do hmoždíře a rozmačkejte, přidejte limetovou šťávu a kůru, promíchejte s jogurtem. Opečte tortillu z obou stran. Okurku nastrouhejte nahrubo a podávejte s karbanátky.

4Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.