Rohlik.cz

Pečené žampiony s červenou čočkou a quinoou

Pečené žampiony s červenou čočkou a quinoou

0 ×

Jiná verze plněných žampionů, tentokrát bez sýra.

Postup:

1Dejte vařit quinou. Troubu zapněte na 210˚C. Od klobouků žampionů odlomte nohy (dále je nebudete potřebovat). Klobouky vydlabejte lžičkou a hmotu ponechte stranou. Římský kmín, nové koření a pepř rozdrťte v hmoždíři.

2Do rendlíku nalijte olej a zpěňte na něm šalotku. Přidejte nadrcené koření, zázvor a minutu míchejte. Přidejte vyškrábanou hmotu ze žampionů, kurkumu a chilli. Lehce osolte a asi minutu opékejte.

3Přisypte čočku a zalijte 150 ml vody. Za občasného míchání nechte vyvařit vodu. Přilijte kokosové mléko a dále míchejte. Vařte celkem asi 10–15 minut, dokud čočka nezměkne. Chceme získat tužší konzistenci. Po uvaření smíchejte s quinoou.

4Žampiony lehce pomažte olejem a dejte 5 minut předpéct. poté je naplňte směsí a pečte dalších cca 7 minut.

5Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.