Rohlik.cz

Fazole v kořeněné rajčatové omáčce

Fazole v kořeněné rajčatové omáčce

0 ×

Namočte fazole přes noc, příprava pak bude rychlá a jednoduchá.

Postup:

1Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte asi dvě minuty. Během opékání občas promíchejte.

2Římský kmín a nové koření vložte do hmoždíře a roztlučte (případně můžete použít koření mleté). Česnek a zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Chilli papričku nakrájejte najemno. K cibuli přidejte všechno koření, promíchávejte asi čtvrt minuty a zalijte rajčaty.

3Přiveďte k varu, přidejte scezené fazole, kukuřici a provařte asi 2 minuty. Dosolte.Podávejte s pečivem.

4Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.