Fazole v kořeněné rajčatové omáčce

- Vařeniště.cz
- 20 minut
- 2 porce
- Jednoduchý
Namočte fazole přes noc, příprava pak bude rychlá a jednoduchá.
Postup:
1Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte asi dvě minuty. Během opékání občas promíchejte.
2Římský kmín a nové koření vložte do hmoždíře a roztlučte (případně můžete použít koření mleté). Česnek a zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Chilli papričku nakrájejte najemno. K cibuli přidejte všechno koření, promíchávejte asi čtvrt minuty a zalijte rajčaty.
3Přiveďte k varu, přidejte scezené fazole, kukuřici a provařte asi 2 minuty. Dosolte.Podávejte s pečivem.
4Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.