Rohlik.cz

Domácí popcorn a chipsy

Domácí popcorn a chipsy
  • Linda
  • 25 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Večer u filmu? Tak to se neobejde bez popcornu a chipsů.

Postup:

1Ve větším hrnci rozpusťte margarín a promíchejte ho s kukuřicí. Přikryjte pokličkou, stáhněte na střední plamen a nechte zrnka “vypukat”. Jakmile se intervaly prodlouží na několik vteřin, hrnec odstavte, aby se popcorn nepřipálil. Nakonec ho posypejte skořicí a jemně promíchejte (skořici je nejlepší přidávat až nakonec, aby nezhořkla).

2Troubu předehřejte na 200 stupňů. Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky a hoďte do igelitového sáčku spolu se lžící oleje, paprikou a solí. Sáček zavažte a pořádně protřepejte, aby se každý budoucí brambůrek pěkně okořenil. Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj jednotlivé plátky tak, aby se nepřekrývaly. Pečte dozlatova a dokřupava.

3O recept se s námi podělila Linda z blogu „A co teda jíš“?:http://www.acotedajis.cz/…rn-a-chipsy/

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.