Rohlik.cz

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky
  • Linda
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Čokoláda v tom nejlepším formátu, sbalená do křehkého těsta, ideální kamkoliv s sebou, třeba na piknik.

Postup:

1Mouku, cukr a sůl promíchejte v menší míse. Do směsi následně zapracujte margarín, aby nám tak vznikla jakási drobenka. Vodu přilévejte podle potřeby až jako poslední. Cílem je dokonale hladké nelepivé těsto, které můžete následně dobarvit kakaem pro mramorový efekt. Těsto zabalte do folie a nechte 30 minut odležet v lednici.

2Z odpočatého těsta vyválejte asi 3 milimetry silnou placku a pomocí vykrajovátka nebo větší skleničky z něj vykrojte 4 kolečka. Těmi následně vyložte tukem vymazané formičky na tartaletky (průměr asi 7 cm). Korpusy zbavte všech vzduchových bublin, překryjete kusem alobalu a pokud nevlastníte cukrářské závaží, vysypejte fazolemi. Těsto se tak při pečení nebude nafukovat.

3Pečete v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 minut. Poté alobal i fazole odstraňte a pečte ještě dalších 10 minut dozlatova. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

4Čokoládu nalámejte na kousky a spolu s margarínem, mlékem a sirupem roztopte ve vodní lázni. Nakonec smíchejte s nasekanými oříšky. Výsledná směs by měla být díky ořechům dostatečně hustá.

5Maliny nakrájejte na menší kousky a vyskládejte na vychladlé korpusy. Zalijte čokoládou, dozdobte dalšími malinami a nechte ztuhnout v lednici.

6Recept pro nás připravila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.