Rohlik.cz

Focaccia s rajčaty a kozím sýrem

Focaccia s rajčaty a kozím sýrem
  • 70 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

1 ×

Upéct domácí focacciu je lehčí, než byste čekali.

Postup:

1V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte stát na teplém místě, aby těsto hezky nakynulo.

2Až bude těsto nakynuté, vypracujte z něj dva menší nebo jeden větší bochánek, ze kterých pak rukou vytvořte silnější placky. Ty přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.

3Vzniklé placky polijte olivovým olejem, posypejte hrubou mořskou solí, rukama rozetřete a prsty promačkejte, aby se vytvořily v těstě důlky. Vmáčkněte naříznutá cherry rajčata a navrch rozprostřete kopečky kozího sýra. Nakonec zasypejte snítkami rozmarýnu.

4Chléb dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 
10 až 12 minut na 220–250°. Poté je necháte vychladnout.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.