Rohlik.cz

Nadýchaná focaccia

Nadýchaná focaccia
  • 70 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Italský nadýchaný chléb provoněný rozmarýnem a ochucený olivovým olejem.

Postup:

1V míse smíchejte vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypávejte mouku, až vznikne hladké těsto.

2Mísu přikryjte utěrkou a nechte stát na teplém místě, aby těsto hezky nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujte z něj dva menší nebo jeden větší bochánek, ze kterých pak rukou vytvořte silnější placky. Ty přesuňte na plech vyložený pečícím papírem.

3Vzniklé placky polijte olivovým olejem, posypejte hrubou mořskou solí, rukama rozetřete a prsty promačkejte, aby se vytvořily v těstě důlky. Sůl s olejem se díky tomu spojí dobře s těstem. Nakonec zasypejte snítkami rozmarýnu. Chléb dejte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 
10 až 12 minut na 220–250°. Poté je necháte vychladnout.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.