Rohlik.cz

Božské tiramisu

Božské tiramisu
  • 120 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Milovníci kávy a nadýchaných dezertů tiramisu nikdy neodolají.

Postup:

1Nejdříve si připravte velký šálek pressa. Mezitím, co si budete připravovat krém, stihne vychladnout. Nikdy ho nepoužívejte horké nebo teplé.

2Oddělte si žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem přidejte do mísy k mascarpone a šlehačem vyšlehejte do krému. Bílky vyšlehejte zvlášť se špetkou soli do tuhého sněhu. Sníh poté opatrně vmíchejte metlou k mascarpone tak, aby krém zůstal stále nadýchaný. Dejte ho na chvíli chladit do lednice.

3Studenou kávu smíchejte s mandlovým likérem, díky němu získáte tu správnou italskou chuť tiramisu. Cukrářské piškoty rychle namáčejte v kávě. Pozor, aby se vám nezačaly drolit a rozpadat. Vyskládejte jimi dno mísy. Zakryjte první třetinou krému, můžete poprášit kakaem a vrstvu ještě jednou opakujte. Nakonec přijde poslední vrstva krému a kakao.

4Tiramisu dejte vychladit do lednice alespoň na několik hodin. Nejlepší je ale až na druhý den.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.