Rohlik.cz

Cizrna se špenátem a kefírovými plackami

Cizrna se špenátem a kefírovými plackami

0 ×

Cizrna má jemně oříškovou chuť, zkuste ji se špenátem.

Postup:

1Pokud použijete sucho cizrnu, den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka. Poku máte sterilovanou, můžete ji použít hned. Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně rozdrťte. Promíchejte s nasekanou chilli papričkou a zbylým kořením. Batáty a lilek nakrájejte na drobné kostky, batáty o něco menší než lilek.

2Šalotku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli pozvolna opékejte za občasného míchání dozlatova. Ztlumte plamen na minimum, přisypte do hrnce koření a promíchávejte asi čtvrt minuty. Poté přisype lilek a batáty a promíchejte. Podlijte vývarem, osolte, přiklopte a za občasného míchání duste asi 4–5 minut, dokud nezměknout batáty.

3Špenát přelijte vroucí vodou, sceďte a nasekejte najemno. Vložte do hrnce spolu s uvařenou, okapanou cizrnou, limetovou kůrou, zalijte kokosovým mlékem, osolte a prohřejte.

4Placky: V míse smíchejte mouku se špetkou soli, zalijte kefírem a vypracujte pružné těsto. Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte dvě placky o průměru cca 10 cm. Posypte placky z každé strany mákem, který do nich dlaněmi zamáčkněte. Z obou stran opékejte nasucho na pánvi, dokud se na plackách nezačnou dělat puchýřky.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.