Rohlik.cz

Brokolicové koláčky s belugou

Brokolicové koláčky s belugou

0 ×

Zdravé, dobré a navíc bez lepku.

Postup:

1Čočku vložte do hrnce, zalijte ji dostatečným množstvím vody, přidejte špetku soli a vařte doměkka. Bude to trvat 20–25 minut. Brokolici rozeberte na menší růžičky, vložte ji do vroucí osolené vody a vařte doměkka. Poté ji sceďte a přelijte studenou vodou. Přebytečnou vodu z ní vymačkejte. Poté vložte brokolici do misky, přidejte ½ uvařené belugy, ricottu, špetku soli a společně rozmixujte tyčovým mixérem.

2Do směsi přidejte chia semínka, zbytek čočky a promíchejte. Podle potřeby dosolte. Troubu předehřejte na 200˚C. a na plech položte pečící papír. Ze směsi tvarujte „karbanátky“. Směs vám vyjde na 5 kousků. Bochánky položte na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí lžíce uprostřed každého bochánku utvořte důlek. Vložte do trouby, pečte 20 minut.

3Připravte si ragú. Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Vody by mělo být tolik, aby hladina dosáhla nad potopené rajče. Rajče nařízněte navrchu křížem a vložte do vroucí vody. Nechte chvíli vařit. Vyndejte jej ve chvíli, kdy začne od naříznutí praskat. Nechte jej trochu zchladnout a poté oloupejte. Rajče překrojte napůl, vyřízněte bubáky a každou polovinu ještě jednou přepulte a nakrájejte na asi půlcentimetrová čtvrtkolečka.

4Na menší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej. Přidejte šalotku a nechte jí zesklovatět. Přidejte protlak a nasekaný česnek, míchejte, dokud se česnek nerozvoní. Poté přidejte rajčata, půl deci vody a lehce osolte a opepřete. Vařte do zhoustnutí. Bazalku nasekejte najemno a přidejte do ragú, stáhněte z plamene a promíchejte.

5Do upečených koláčků nandejte trochu ragú a ozdobte hoblinkami parmezánu.

6O recept se s námi podělila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.