Rohlik.cz

Křehký koláč s rebarborou a jahodami.

Křehký koláč s rebarborou a jahodami.

0 ×

Sezóna rebarbory se musí využít a nejlépe na něco sladkého. A rovnou s dvěma vrstvami krému.

Postup:

1Rozehřejte troubu na 210°C. Do pečící nádoby dejte všechny ingredience kromě mouky a dejte do trouby na 15–20 minut. Až začne směs díky máslu hnědnout, vyndejte z trouby a přisypte mouku. Pozor, bude to prskat a nezapomeňte, že nádoba je opravdu horká! Zpracujte vařečkou těsto. Těsto dejte do formy (nejlépe s vyndavacím dnem), propíchejte vidličkou a pečte 15 minut, nebo do doby, než korpus začne hnědnout.

2Připravte si krém patissiere. Žloutky, cukr, mléko a vanilkovu (semínka z lusku) za stálého míchání přiveďte téměř k varu. Ve skleničce si rozmíchejte mouku s maizenou a mlékem a malým pramínkem přidávejte za stálého míchání do směsi. Krém odstavte, občas promíchejte a vlažné nalijte na hotový korpus korpus.

3Rebarboru očistěte a nakrájejte na kousky, přidejte pokrájené jahody, citronovou šťávu, cukr a likér. Dejte do pečící nádoby, zakryjte alobalem a pečte na 190°C 20–30 minut, sejměte alobal a pečte dalších 10 minut. Vychladlou směsí potřete hotový koláč s krémem.

4Recept najdete na blogu Kitche and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.