Rohlik.cz

Pečená mrkev s brusinkami a pohankou

Pečená mrkev s brusinkami a pohankou
  • Linda
  • 45 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Dokonalý recept na pečenou zeleninu. Dejte si ji samotnou nebo jako přílohu k masu.

Postup:

1Mrkev omyjte a silnější kusy podélně rozřízněte. Naskládejte do pečicím papírem vyloženého pekáčku, posypejte brusinkami a namažte směsí oleje, octa, sirupu a koření. Přikryjte alobalem a takto pečte cca 20 minut. Poté alobal sundejte a nechte dalších 20 minut dopéct. Mrkev by měla být ve finále pěkně zlatá a měkká.

2Pohanku propláchněte a zalijte 1 hrnkem vody. Přidejte rozkrojený stroužek česneku, okořeňte a přiveďte k varu. Jakmile to v hrnci začne bublat, stáhněte oheň na minimum a nechte být, dokud všechna tekutina nezmizí. Česnek vyndejte.

3Slunečnicová semínka si na sucho opražte se špetkou soli a dejte stranou. Na pánvičku pak hoďte pohanku, do které vmíchejte špenát a dochuťte sojovokou a pálivou sriracha omáčkou, podle chuti. Nechte prohřát, naservírujte na pečenou mrkev a posypejte slunečnicovými semínky. Ve výsledku oříšková chuť pohanky skvěle doplní sladkou mrkev a zneutralizuje trpkost brusinek.

4O recept s e s námi podělila Linda z blogu A co teda jíš?

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.