Rohlik.cz

Chřestový koláč

Chřestový koláč
  • 45 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

2 ×

Čerstvý chřest nám v kuchyni společnost moc dlouho nedělá, proto se chřestový koláč nevyplatí odkládat. Upečte si ho raději hned teď.

Postup:

1Do mísy dejte mouku, máslo, vejce, špetku soli a vypracujte do těsta. Zabalte do potravinové fólie a dejte do ledničky alespoň na 30 minut odpočinout.

2Mezitím odkrájejte konce chřestu.Přiveďte k varu hrnec s vodou, špetkou soli, špetkou cukru a lžičkou másla. Do vroucí vody vhoďte chřest a vařte podle tloušťky výhonků 8–12 minut. Uvařený chřest vyjměte z vody a nechte okapat.

3Nachystejte si formu na pečení, vyložte ji pečícím papírem a ten lehce potřete máslem.

4Těsto rozválejte do formy tak, abyste vytvořili rovnoměrnou vrtsvu těsta s okraji asi 3 cm vysokými. Na těsto poskládejte uvařený chřest.

5V misce důkladně rozmíchejte kysanou smetanu s vejcem a solí. Směsí zalijte chřest a dejte do trouby zapéct při 180 stupních Celsia horkovzdušně na 30 minut.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.