Rohlik.cz

Čočková sekaná s redukcí

Čočková sekaná s redukcí
  • Linda
  • 60 minut
  • 2 porce
  • Středně těžký

0 ×

Sekaná bez masa a k tomu tak dobrá, že vám v ní nebude ani chybět. Vážně!

Postup:

1Čočku si předem namočte do vody alespoň na dvě hodiny, ideálně přes noc. Slijte ji, propláchněte a spolu se třemi hrnky čisté vody s bujónem dejte vařit. Čočka by měla být lehce rozvařená, aby výsledná směs držela hezky pohromadě.

2Lněné semínko smíchejte s půl hrnkem vody a uložte do lednice. Vytvoří se tak „lněné vajíčko“.

3Ve velkém hrnci osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem a jakmile zavoní, přidejte celer, mrkev a jablíčko. Restujte přibližně deset minut.

4Do hrnce nakonec přidejte zbytek ingrediencí, tedy čočku, ořechy, ovesnou mouku ( rozemleté ovesné vločky), lněné vajíčko a strouhanku. Pořádně promíchejte rukama. Nakonec dochuťte bylinkami a kořením.

5Formu o velikosti 26 × 11 cm vymažte tukem a pečlivě do ní směs navrstvěte. Navrchu uhlaďte a pečete v předem předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 45 minut. Sekanou nechte po upečení půl hodinky ztuhnout ve formě a poté vyklopte na prkénko, kde úplně vychladne. V lednici pár dní vydrží a je skvělá i studená.

6Tip: K paštice výborně chutná sladká redukce z ostružin. Ostružiny ( nebo džem) nasypte do rendlíčku, podlijte troškou vody a zakápněte worcestrem a sirupem. Nechte přibližně 15 minut probublávat. Nakonec propasírujte.

7O recept s e s námi podělila Linda z blogu „A co teda jíš“?:http://www.acotedajis.cz/…vou-redukci/

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.