Rohlik.cz

Pikantní Naan sendvič s hummusem

Pikantní Naan sendvič s hummusem

2 ×

Naan je kvasnicový plochý chléb pečený v peci.V indické kuchyni převažuje varianta s přepuštěným máslem ghí.

Postup:

1Hummus: Sceďte si cizrnu. Nechte si stranou 2 lžíce bobů a ta opražte nasucho v pánvi. Cizrnu rozmixujte s ledem, přidejte tahini pastu, česnek, olivový olej, římský kmín, promíchejte a dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem. Česnek můžete dát pečený, nebude tak ostrý.

2Připravte si dopředu zkaramelizovanou cibulku. Na olivovém oleji zpěňte šalotku, podlijte balsamico octem a poduste. Přidejte hnědý cukr a míchejte do zhoustnutí. Dejte vychladit.

3Sušené droždí rozpusťte ve dvou lžících vlažné vody spolu s cukrem. Nechte rozpustit. Mouku promíchejte se solí, přidejte rozpuštěné ghee s vlažnou vodou a jogurtem (nesmí být studený). Vypracujte v těsto a alespoň deset minut ho buď v robotu a nebo ručně řádně hnětejte. Dejte na teplé místo vykynout.

4Předehřejte si troubu i s plechem vevnitř na 250°C. Rozdělte si těsto na půl a rozkrájejte každou část na tři díly. Vyválejte trojúhelníkový tvar, propíchejte vidličkou, dejte na pečící papír a i s papírem přesuňte na rozpálený plech přímo do trouby. Nechte péct přibližně 5–7 minut, placky nemusíte otáčet. Upečené je potřete rozpuštěným ghee (máslem) a přikryjte utěrkou, aby změkly. Jsou o něco jiné, než jak je znáte, neboť ten pravý naan získáte jen z tandoori pece.

5Chleba Naan podávejte s listy salátu, zkaramelizovanou cibulkou, opraženou cizrnou a hummusem.

6Recept pro nás připravila Petra z blogu Kitchen and the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.