Rohlik.cz

Losos s chřestem a holandskou omáčkou

Losos s chřestem a holandskou omáčkou
  • 30 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Vyladěná omáčka se perfektně hodí k jemnému chřestu a pečenému lososu.

Postup:

1Lososa osolte, rozložte do zapékací mísy s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 180°C

2Chřest okrájejte o dřevnaté části. Mezitím si ve slané vodě uvařte doměkka chřest. Vaří se chvilku.

3Holandská omáčka: Máslo přepusťte v menším hrnci a nechte stranou. Nad vodní lázní rozmíchejte (rozšlehejte) žloutky s vývarem a vínem, solí a pepřem. Šlehejte do té doby, dokud nezačnou žloutky houstnout, poté přilijte rozpuštěné máslo a zašlehejte ho důkladně.

4Uvařený chřest zalijte omáčkou a přidejte pečeného lososa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.