Rohlik.cz

Kuřecí enchiladas

Kuřecí enchiladas

0 ×

Pšeničné placky s kuřecím masem podávejte s kysanou smetanou, omáčkou na enchiladas a mexickou rýží.

Postup:

1Kuře uvařte ve vodě, nechte vychladnout a oberte z kostí maso. Kůži a kosti vyhoďte, a libové maso nakrájejte nebo roztrhejte na malé kousky.

2Na pánvi nebo menším kastrolu rozehřejte olej a na nižším studni osmažte cibuli až zesklovatí a začne chytat světle hnědou barvu (15 – 20 minut). Přidejte česnek a míchejte, asi 1 – 2 minuty, aby se česnek nespálil. Přisypte cukr, římský kmín, chilli, promíchejte, a po 1 – 2 minutách sundejte z plotny. Přidejte krájená konzervovaná rajčata, koriandr a protlak.

3Nalijte do mixéru a několikrát zapulzujte (5 – 8 krát), až bude omáčka hladká. Odložte si 1/2 hrnku omáčky stranou a do zbytku zamíchejte natrhané kuře a 200 g sýra. Zapékací mísu vymažte 2 lžícemi omáčky.

4Na tortilly rovnoměrně rozprostřete masovou směs a srolujte. Vložte do zapékací formy. Na tortilly nalijte zbytek omáčky a rovnoměrně ji rozetřete. Zapékací mísu přikryjte poklopem, nebo alobalem. Vložte do vyhřáté trouby na 250°C a pečte cca 15 – 20 minut. Po 15 minutách víko nebo alobal sundejte a tortilly posypejte zbylým sýrem. Pečte otevřené dalších 5 minut, dokud sýr nerozteče.

5Tip: Dozdobte nakrájenou zelenou cibulku.

6O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.