Rohlik.cz

Enchilada polévka

Enchilada polévka

0 ×

Chuť všech surovin je nádherně pospojovaná a polévka má ideální hustou konzistenci.

Postup:

1Máslo rozpustěte v menším hrnci, přidejte mouku a metlou míchejte, přiveďte k varu, povařte cca 1 až minuty. Sundejte z plotny a vmíchejte kuřecí vývar a 1/2 hrnku (120 ml) mléka, rozšlehejte metlou, abyste neměli žádné hrudky.

2Vraťte na plotnu a přiveďte k varu, míchejte metlou dokud směs nezhoustne. Ve větší míse rozšlehejte dohladka omáčku na enchiladas a kuřecí vývar. Přidejte zbylé mléko a opět metlou rozšlehejte.

3Všechny suroviny dejte do pomalého hrnce, promíchejte a navrch položte 2 kuřecí prsa.

4Vařte buď standardně na plotně nebo v pomalém hrnci. Pomalý hrnec přikryjte a zapněte buď na 4 nebo 8 hodin (rychlejší nebo pomalejší vaření). Po uvaření vyndejte kuře, nakrájejte na kousky nebo roztrhejte vidličkou a vmíchejte do polévky. Vše řádně promíchejte.

5Nebo vařte klasicky v hrnci. Vařte ji nejdříve 45 minut přikrytou na středním stupni, za pravidelného míchání, potom zkontrolujte hustotu a pokud by byla moc řídká, pokličku odkryjte a vařte dalších cca 15 minut za pravidelného míchání.

6Tip: Podávejte s kysanou smetanou, nastrouhaným sýrem, koriandrem nebo třeba plátky avokáda a tortillovými chipsy.

7O recept se s nám i podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.