Rohlik.cz

Chřestový krém

Chřestový krém
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Jemný sametový krém vás pohladí na duši a uspokojí i náročné strávníky. Udělat si jí můžete jen tak pro radost nebo jako předkrm k slavnostnímu obědu.

Postup:

1Chřest omyjte, odkrojte dřevnaté konce kromě špiček oloupejte škrabkou. Chřest nakrájejte na kousky. V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibulku dosklovata. Zalijte zeleninových vývarem, přidejte chřest a vařte 5 minut. Vyjměte z polévky pár kousků chřestu, které později použijete na ozdobu – nejlepší jsou špičky.

2Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Žloutky a smetanu prošlehejte metličkou v misce, pomalu vlijte do hrnce a důkladně rozmíchejte. Nechte minutku přejít varem, osolte a opepřete podle chuti, přidejte špetku muškátového květu a nakonec vložte uvařené kousky chřestu. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami, například kerblíkem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.