Rohlik.cz

Hovězí enchiladas

Hovězí enchiladas

0 ×

Podávejte s mexickou rýží, salsou a kysanou smetanou.

Postup:

1Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a za stálého míchání smažte cca 5 minut dokud nezesklovatí.

2Přidejte maso, sůl, pepř a kmín. Promíchejte a osmažte ze všech stran. Přikryjete pokličkou a vařte na mírném stupni cca 30 minut.

3Sundáme z plotny a vmícháme do masa 8 lžic omáčky na enchiladas, koriandr a 125 g čedaru.

4Omáčka na enchiladas: Ve středně velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte mouku a metlou řádně promíchejte, nechte vařit cca 3 minuty. Přidejte rajčatový protlak, opět okořeňte a osolte. Nakonec vlijte zeleninový vývar a nechte vařit za pravidelného míchání na mírném stupni cca 10 minut.

5Směsí naplňte připravené tortilly a srolujte. Na dno zapékací mísy dejte polovinu zbylé omáčky na enchiladas a na ní rovnoměrně vyskládejte naplněné tortilly. Na ně nalijte zbylou omáčku. Zapékací mísu přikryjete alobalem.

6Troubu předehřejte na 250° a pečte 25 minut. Potom sundejte alobal, enchiladas posypejte sýrem a zapečte dalších 5 minut dokud se sýr nerozpustí. Ozdobte např. nakrájeným rajčetem, koriandrem nebo avokádem.

7Tip: Podávejte s mexickou rýží, salsou nebo kysanou smetanou.

8O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.