Rohlik.cz

Pizza po americku

Pizza po americku

0 ×

Těsto je nadýchané jako buchta, vrstva sýra přijde hned na těsto a hodně, hodně náplně.

Postup:

1Připravte si těsto, množství vyjde na dvě pizzy. Můžete buď zpracovat obě, nebo si jednu půlku zamrazit. Naplňte 1/2 hrnku teplé vody a rozmíchejte v něm droždí. Nechte chvíli stát. Smícháme mouku a sůl, přilijte rozpuštěné droždí, míchejte, přidejte olivový olej a vyhnětejte těsto. Můžete použít kuchyňský robot.

2Těsto vložte do olejem lehce vymazané místy, jednou otočte, aby se olejem těsto pokrylo a zakryjte potravinovou fólií. Nechte kynout, cca 1 1/2 – 2 hodiny až zdvojnásobí objem.

3Zatímco těsto kyne, připravte si rajčatovou omáčku. Na másle osmahněte pokrájenou cibuli, oregano a sůl. Až zesklovatí, přidejte utřený česnek, chvilku smažte. Přidejte rajčata, cukr a přiveďte směs k varu. Poté snižte teplotu, přikryjte pokličkou a vařte asi 15 minut. Sundejte z plotny, vmíchejte bazalku, pepř a olivový olej.

4Troubu předehřejte na 250°C a nechte alespoň 30 minut péct naprázdno. Těsto vyndejte z mísy na lehce pomoučněný vál a rozdělte ho na 2 stejné díly. (Pokud budete polovinu zamrazovat, zabalte ho do potravinové fólie a vložíme do mrazáku.)

5Z těsta vytvarujte hladkou kouli, přikryjeme vlhkou utěrkou na alespoň 10 minut. Hlubokou formu o průměru 30 cm vymažte olivovým olejem. Těsto vytvarujte na dno a do stran, lehce pomažte olivovým olejem. Těsto zasypejte strouhanou mozzarellou, zalijte omáčkou, navrstvěte kolečka salámu a kostičky slaniny. Na ní nalijeme rajčatovou směs a řádně rozprostřeme až ke krajům. Pečte 20 – 30 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu. Před krájením necháme 10 minut odpočinout.

6O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.