Rohlik.cz

Pizza stuňákem a cibulí

Pizza stuňákem a cibulí

1 ×

Nesmrtelná dvojka, kterou možná znáte ze sendviče, udělá v pizze ještě lepší službu.

Postup:

1Připravte si celozrnné těsto na pizzu. Použít ale můžete i "hotové"https://w­ww.rohlik.cz/1287475-testo-na-pizzu-s-olivovym-olejem.

2Droždí, med a teplou vodu lehce promíchejte v misce a nechte vzejít kvásek, cca 10 minut. Do mísy kuchyňského robotu nasypejte mouku, přidejte sůl, oregáno, petržel, bazalku, česnek a olivový olej. Jakmile je kvásek naběhlý, přilijte ho k mouce. Promíchejte ručně nebo v robotu na nízký stupeň. Zvyšte výkon robotu na vysoký stupeň a nechte těsto hnětat, cca 5 – 7 minut. Těsto by mělo být pružné a nemělo by se lepit na strany mísy kuchyňského robotu.

3Těsto vložte do olejem vymazané mísy, přikryjte fólií a nechte na teplém místě kynout, cca 1 – 1 1/2 hodiny. Troubu předehřejte na 250°C a necháme minimálně 45 – 60 minut naplno hřát. Vložte do ní plech, který nechte rozpálit. Přibližně 30 – 45 minut před pečením si na druhý plech vyložený pečícím papírem rozložte těsto .Vyválejte z těsta placku (kruh) s vyššími okraji, velikosti cca 30 – 35 cm. (Obvykle je těsto tak pružné, že ho stačí roztáhnout).

4Na vyválené těsto natřete domácí omáčkou nebo hotovou passatu. Na omáčku nasypejte nastrouhaný sýr a na sýr rozprostřete tuňáka, olivy a kolečka cibule. Pizzu opatrně přesuňte i s papírem na rozpálený plech. Díky tomu se těsto zespodu krásně propeče dokřupava. Pečete cca 15 – 20 minut, průběžně kontrolujte, abyste ji nepřipálili.

5O recept se s námi podělila Jarka z blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.