Rohlik.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

0 ×

Tenhle koláč nesmí na jaře prostě chybět!

Postup:

1Předehřejte troubu na 160°C. Plech si vymažte ( 30 × 40 cm) vyložte pečicím papírem.

2Rebarboru nakrájejte na menší kousky, proslaďte cukrem a promíchejte se škrobem.

3Připravte si drobenku. V míse s míchejte hnědý a bílý cukr se skořicí a špetkou soli. Přisypte mouku a máslo na kostičky. Rukama zpracujte na drobenku, nechte stranou.

4Smíchejte mokré ingredience. Prošlehejte vejce, zakysanou smetanu a vanilkové aroma, přidejte máslo a ušlehejte. Smíchejte mouku s cukrem, kypřícím práškem, špetkou soli a jedlou sodou. Do suché směsi přidávejte postupně mokrou a zpracujte hladké těsto. Těsto rozválejte na 0,5 cm silný plát a vyložte jím dno i boční strany koláčové formy.

5Dno zaplňte rebarborou a navrch zasypte drobenkou. Dejte péct cca na 50 minut, už bude koláč seshora dozlatova upečený.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.